ערבוב של טעמים – בואו להכיר את היינות שיגוונו לכם את הארומות!
יין בלנד (המכונה גם יין מִמְסָךְ), מופק מכמה סוגים שונים של זני ענבים, בניגוד ליין זני המרוכב 85% או יותר מזן אחד של ענבים, הבלנד הוא יין שעשוי מעירוב של זני ענבים שונים, כאשר הזן המרכזי מרכיב פחות מ-85% מכלל התוצר.
רבים מבין היקבים המוכרים והפופולריים ביותר בעולם כיום מפיקים יינות בוטיק על ידי ווריאציות שונות של שילוב זניי ענבים שונים, דבר זה השפיע על הביקוש ליינות הבלנד להיות וכיום הם אהובים במיוחד בקרב חובבי היין והקולינריה.
הפקת יינות בלנד דורשת הבנה והיכרות מעמיקה ביותר עם זני היין השונים, דבר זה יוצר ליינן את האפשרות להעניק לעולם היין טעמים חדשים, תכונות אופי רצויות ולשלוט בצורה טובה יותר בתוצאה הסופית
לאחר שהסברנו לכם מה זה יין בלנד, ערכנו סקר קצר ומצאנו את 5 הבלנדים האהובים ביותר שתוכלו למצוא אצלנו ביקב האינטרנטי:
כרם שבו – אדום
בציר ידני,תסיסה ספונטנית (ללא תוספת שמרים) במיכלי תסיסה פתוחים.
12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי – בעיקר חביות 400 ל'.
יין ים תיכוני. עשיר ומורכב מאד אבל, עם זאת, קל לשתייה, רך ומאוזן.