סנגריה שמחממת לכם ת'חורף
יין מחמם לבב אנוש אבל חכו שתשמעו על הסנגריה הפורטוגלית!
אלו שלא יודעים – סנגריה (או בעברית מדמם) זה קוקטייל יין שמוצאו בפורטוגל, את הסנגריה ניתן להגיש חם או קר לפי עדיפות וכמובן בהתחשב לעונה , הקוקטייל מורכב מיין אדום, מיץ תפוזים, מעט סוכר ומגוון פירות (תפוחים, לימונים, אגסים, תפוזים ועוד) כמובן לפי המסורת, העונה והמדינה.
לרבים יצא לטעום סנגריה מוצלחת במסעדה טובה או בזמן ביקור במדינה לטינית, אבל בשביל להקל עליכם ולחסוך לכם טיסה לחול או למנוע ממכם את היציאה מהבית בימי החורף הקרים, מיטב המומחים שלנו הרכיבו עבורכם את המתכון המוצלח ביותר להכנת סנגריה ביתית!
המרכיבים:
המרכיבים:
• בקבוק יין אדום צעיר וקליל עדיפות ליין ספרדי (כדאי שתתיעצו איתנו)
• לסחוט 2 תפוזים טריים וגדולים (שמרו את הקליפה:)
• מקל קינמון, סוכר(לא חובה), 2 מסמרי ציפורן.
• 1 אגסים חתוכים לקוביות קטנות
• 2 תפוחים חתוכים לפרוסות\קוביות
• 2 מסמרי ציפורן ומעט אגוז מוסקט
הוראות הכנה
1. מחממים את היין בסיר גדול, על אש נמוכה
2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב
3. המיץ תפוזים והקליפה (זוכרים אותה?) תוסיפו אותם לסיר
4. כאשר הנוזל מתחמם אבל לא מגיע לרתיחה, מסירים מהגז
5. מניחים לקירור במשך חמש דק'
6. מסננים היטב ומעבירים את הקוקטייל לכלי הגשה או כוסות
7. מפזרים מעל את הפירות החתוכים ו…לחיים!
• בקבוק יין אדום צעיר וקליל עדיפות ליין ספרדי (כדאי שתתיעצו איתנו)
• לסחוט 2 תפוזים טריים וגדולים (שמרו את הקליפה:)
• מקל קינמון, סוכר(לא חובה), 2 מסמרי ציפורן.
• 1 אגסים חתוכים לקוביות קטנות
• 2 תפוחים חתוכים לפרוסות\קוביות
• 2 מסמרי ציפורן ומעט אגוז מוסקט
הוראות הכנה
1. מחממים את היין בסיר גדול, על אש נמוכה
2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב
3. המיץ תפוזים והקליפה (זוכרים אותה?) תוסיפו אותם לסיר
4. כאשר הנוזל מתחמם אבל לא מגיע לרתיחה, מסירים מהגז
5. מניחים לקירור במשך חמש דק'
6. מסננים היטב ומעבירים את הקוקטייל לכלי הגשה או כוסות
7. מפזרים מעל את הפירות החתוכים ו…לחיים!
אפשר לעשות גם סנגריה קרה, אבל עדיף תחכו לקיץ.