בעידן בו כולם הפכו להיות אניני טעם, אירוח עם קצת מאנצ'ים ואלכוהול הפך להיות פשוט ולא מעניין, לכן ערב גבינות ויין יכול להיות הפתרון המושלם לאירוח מיוחד עם מגוון טעמים וארומות
אם זה בדייט מרשים, ארוחת ערב משפחתית או סתם ערב חברים מוצלח, פלטת גבינות יהפוך מהר מאוד את המפגש לייחודי ובשילוב של בקבוק יין מתאים האירוח יהפוך להיות לבלתי נשכח, הבעיה היא שלא הרבה יודעים איך לתאם ביניהם.
צוות ווין דיפו עוזר לכם להכין את הפלטה המושלמת!

קודם כל, אם בחרתם לשלב בין שניהם כנראה שיש לכם זיקה לקולינריה. כמו זוגיות טובה בחיים האמיתיים רצוי שהשניים יהיו דומים או ישלימו אחד את השניה הכי חשוב שטעם אחד לא ישתלט על השני. כן, זה גם טיפ לחיים
קודם כל חשוב מאוד, לשלב כמה סוגים של גבינות בפלטה! שילוב הגבינות מביא איתו מגוון רחב של טעמים חזקים, חריפים ועד לעדינים ביותר, מה שמוסיף הרבה עניין לחך. גבינות שונות מגיעות במרקמים שונים וצורות שונות (כדורים, בלוקים, מריחה, כיכרות ועוד) מה שיכול לעזור לכם לעצב את הפלטה בצורה קצת יותר נעימה

להגיש פלטה גבינות בלי תוספת – משעמם ובנאלי, הנה כמה תוספות שיכולות להפוך לכם את הערב גבינות ויין למסקרן יותר ( כן גם מבחינה קולינרית:)
- קצת פחמימות – קרקרים, ברוסקטות, לחם מחמצת או באגט.
- כדי להוסיף טריות – אגסים, ענבים, תאנים, מנגו, אפרסק, משמש לחתוך ולקשט.
- תוספת טעם מכובדת – פירות יבשים (לדר, שזיפים, חמוציות וצימוקים), זיתים (במליחות עדינה), ריבות מתוקות
- רעננות מתבקשת – גזר, מלפפונים, סלרי, פלפל אדום
- ככה לפזר מלמעלה – אגוזי מלך, אגוזי לוז,שקדים ופקאן, גם מתוק תופס.
יין טוב עם עפיצות מדויקת יכול להשתלב נהדר עם השומניות של הגבינות,
לא הרבה יודעים להתאים את היין לסוג הגבינות, דבר כזה עלול להרוס את כל חווית האירוח
אז איך מתאימים?
דיי פשוט האמת, בחרו קודם את המועדף עליכם סוג היין או הגבינה
ותעקבו אחרי הדגשים הבאים:
- גבינה מעודנת – יין אדום פירותי
- גבינה מיושנת – יין לבן יבש\יין אדום כבד
- גבינות כחולה\טעמים חריפים – יינות קינוח עדיף לבן, אבל יש גם כמה אדומים או רוזה
- עזים \ כבשים – לבנים יבשים או חצי יבשים
- ולקישוט – פירות יבשים, ריבות , פירות העונה (ענבים), שמן זית.
שמחנו לעזור – צוות WINE DEPOT